Hoe werkt het

LED Fototherapie is gebaseerd op het principe dat levende cellen licht kunnen absorberen en daardoor positief of negatief beïnvloed kunnen worden, dergelijke behandelingen zijn al langer bekend voor bv. de herstellende en ontstekingsremmende eigenschappen ervan.

Terwijl we blootstelling aan licht vaak associëren met huidveroudering en –schade, heeft licht ook veel positieve invloeden op het lichaam. Het verschil tussen een positieve en negatieve invloed van licht ligt in de mate waarin we aan bepaalde delen van het lichtspectrum worden blootgesteld. Voortdurende blootstelling aan UV-licht is zeer schadelijk, maar van gecontroleerde hoeveelheden (gefilterd) rood, blauw en onzichtbaar infrarood licht werd klinisch bewezen dat ze positieve effecten genereren.

De behandeling bestaat eruit om de huid te ‘bestralen’ met lage hoeveelheden van dit goedaardig licht waardoor de celfuncties weer energie krijgen en verschillende celprocessen gestimuleerd worden met positieve effecten op de huid tot gevolg. Huidcellen met energie werken beter en herstellen sneller wat leidt tot een jongere, gezondere en stralende huid. Deze effecten zijn een natuurlijke reactie van de huid gelijkaardig aan de reactie van planten op de zon.

De belangrijkste, wetenschappelijk onderzochte, parameters voor het behalen van het beste resultaat zijn

 1. de precieze golflengte (nanometer) die geselecteerd wordt, wat bepalend is voor de diepte en het doel van de behandeling
  Elke individuele golflengte heeft effect op bepaalde targets in de huid (zoals melanine, hemoglobine, water,…). Kortere golflengtes werken oppervlakkiger, langere golflengtes dringen dieper door in de huid. Als de golflengte niet geabsorbeerd kan worden door het target, kan er geen reactie optreden en dus ook geen resultaat zijn.
 1. de kracht of lichtintensiteit
  Als de intensiteit te laag is en er onvoldoende energie wordt aangeleverd om de cellen te bereiken, zal er geen resultaat zijn omdat de minimale drempel niet gehaald wordt. Niet alle LED-systemen zijn dus dezelfde!

Om deze parameters optimaal in de Dermalux™ LED aan te bieden

 1. bevat het toestel de laatste generatie LED’s op de markt, waardoor
  1. de bewezen nanometers zo zuiver mogelijk worden aangeleverd
  2. er slechts een minimale lichtverstooiing is en er bijgevolg geen intensiteit meer verloren gaat
  3. de behandelingen op een aangename intensiteit voor de klant worden aangeboden zonder verlies aan resultaat
 2. bevat het toestel individueel ingebouwde LED’s met een aparte koeling, waardoor er geen geleverde energie verloren gaat in warmte

Dermalux™ LED levert klinisch bewezen golflengtes met een optimale intensiteit voor de beste resultaten!

Lees alles over de golflengtes

© Dermalux - 2019 | Website by Debugged